Etusivu > Ajankohtaista > Kiinteistön sisäverkoista ja teleurakoinnista uusi määräys

Kiinteistön sisäverkoista ja teleurakoinnista uusi määräys

Viestintävirasto on laatinut uuden määräyksen 65 kiinteistön sisäverkoista ja teleurakoinnista. Määräys tulee voimaan 1.1.2014.

Määräystä sovelletaan, kun uudisrakentamisessa kiinteistöön rakennetaan sisäverkko, kun sisäverkko uudistetaan tai kun olemassa olevaa sisäverkkoa kunnostetaan. Sisäverkoilla tarkoitetaan kiinteistön tai rakennuksen viestintäverkkoja ja -järjestelmiä. Niihin kuuluvat esimerkiksi yleiskaapelointijärjestelmät, yhteisantenniverkot ja -järjestelmät sekä muut antennijärjestelmät.

Kiinteistön sisäverkko on kiinteistön omaisuutta. Uusi määräys edellyttää muun muassa, että sisäverkkoremontin yhteydessä kaikkiin asuntoihin on vedettävä niin sanottu parikaapelointi. Aiemmin sitä ei ole vaadittu. Nopeat tietoverkkoyhteydet vaativat niin sanottua yleiskaapelointia ja kuitu- tai kupariverkkoa, joka vedetään taloyhtiön talojakamoon ja siitä edelleen asuntoihin.

Isännöintiliiton lakiasiantuntija, OTM Kirsi Paananen muistuttaa, että sisäverkon uudistaminen kannattaa ajoittaa kiinteistön putkiremontin ja linjasaneerauksen yhteyteen. - Sisäverkon rakentaminen edellyttää kiinteistön rakenteiden avaamista, minkä takia verkon asentaminen kannattaa ajoittaa ison remontin yhteyteen. Tällöin sisäverkon rakentamisesta voidaan saada merkittäviä säästöjä, koska esimerkiksi seinäpintoja ei yleensä tarvitse erikseen avata sisäverkon kaapeleiden asennusta varten, Paananen toteaa.

Viestintäviraston määräys 65/2013 M

SANT on julkaissut päivitetyn Pientalon antennioppaan 10/2013. Opas on tarkoitettu niille jotka suunnittelevat antennijärjestelmän uudistusta HD-aikaan.

Julkaistu: 8.11.2013 15:41