Etusivu > Ajankohtaista > Realia Isännöinti Oy torjuu harmaata taloutta Hankintapalvelulla

Realia Isännöinti Oy torjuu harmaata taloutta Hankintapalvelulla

Harmaan talouden torjunta tiivistyy lakimuutosten vuoksi entisestään vuoden 2014 aikana. Verolakien muutosten seurauksena myös taloyhtiöille on asetettu uusia velvoitteita, jotka tähtäävät harmaan talouden torjumiseen. Realia Isännöinti Oy on mukana harmaan talouden torjunnassa Hankintapalvelulla, jolla se varmistaa omien prosessiensa valvonnan ja toimijoiden luotettavuuden pääurakoitsijasta alihankkijaan.

Uusien velvoitteiden mukaan jokaisen remontteja ja vastaavia korjaustöitä teettävän taloyhtiön tulee muun muassa huolehtia siitä, että urakoitsijat, joita käytetään, ovat ilmoittaneet työntekijänsä veronumerorekisteriin. Lisäksi taloyhtiön tulee itse toimittaa Verohallinnolle ennen kunkin korjauksen alkamista tiedot korjaussopimuksien lajista, kestosta sekä urakkahinnasta tai muusta hinnasta sekä työmaan osoitetiedot.

Realia Isännöinnin harmaan talouden torjuntaan suunniteltu palvelupaketti on osa taloyhtiöille suunnattua Hankintapalvelua. Sopimuksella Realia Isännöinti sitoutuu hoitamaan taloyhtiölle uuden lain velvoittamat tehtävät avaimet käteen -periaatteella. Realia Isännöinti ottaa myös vastuun siitä, että laissa määrätyt velvoitteet hoidetaan ja ilmoitusvelvollisuus on kunnossa.

Realia Isännöinti Oy käyttää Hankintapalvelussaan ainoastaan Suomen Tilaajavastuun rekisterissä olevia yrityksiä. Vuonna 2007 perustettu Tilaajavastuu.fi -palvelu on Suomen suurin ja kattavin yrityksille suunnattu tilaajavastuutietojen rekisteri ja ylläpitäjä. Tilaajavastuu.fi palvelusta löytyy noin 20 000 suomalaisen yrityksen tilaajavastuutiedot, jotka on mahdollista hakea sähköisesti sekä automaattisesti Valvoja -palvelun avulla.

Lähde: Realia Isännöinti Oy

Julkaistu: 18.11.2013 13:05