Etusivu > Ajankohtaista > Isännöintiliitto tutki: Asukkaat arvostavat taloyhtiön hallituksen työtä

Tiedote 13.2.2014

Isännöintiliitto tutki: Asukkaat arvostavat taloyhtiön hallituksen työtä

Lähes ¾ asukkaista pitää taloyhtiön hallituksen tekemää työtä tärkeänä, selviää Isännöintiliiton tuoreesta tutkimuksesta. - Hyvä hallitustyöskentely on taloyhtiölle ensiarvoisen tärkeää. On myös isännöinnin etu, että hallitustyö sujuu, Isännöintiliiton kehityspäällikkö Heikki Kauranen sanoo.

Isännöintiliitto toteutti valtakunnallisen Isännöintitoimialan mielikuvatutkimuksen, jossa luodataan asukkaiden näkemyksiä isännöinnistä ja taloyhtiön hallinnosta. Tutkimukseen vastanneet antavat hallituksille kiitosta etenkin taloyhtiön talouden valvomisesta ja seuraamisesta, jossa 3/5 asukkaista katsoo hallituksensa onnistuneen hyvin.

Sen sijaan asukkaat antavat hallituksille rukkasia tiedottamisesta: vain 2/5 vastanneista oli sitä mieltä, että hallitus oli jakanut osakkaille ja asukkaille riittävästi tietoa. Lisätietoa kaivattiin erityisesti asunnoissa itse tehtävien remonttien ja asumisen pelisäännöistä sekä kunnossapitovastuun jakautumisesta asukkaan ja taloyhtiön kesken. - Tiedonkulun haasteiden ratkaiseminen on helppoa: hallituksen ja isännöinnin on entistäkin enemmän panostettava riittävään tiedottamiseen, Heikki Kauranen korostaa.

Lisäksi vain puolet tutkimukseen vastanneista asukkaista kokee, että heidän oman taloyhtiönsä hallitus on pystynyt edustamaan kaikkia osakkaita tasapuolisesti. - Tämä on huolestuttava havainto. Taloyhtiön hallinnon on toimittava aina lain mukaisesti, ja laki edellyttää osakkaiden tasapuolista kohtelua. Avoin toiminta ja päätösten läpinäkyvyys osakkaiden suuntaan on aivan oleellista, Heikki Kauranen sanoo.

Hae lisätietoa:

Isännöintiliitto, kehityspäällikkö Heikki Kauranen, p. 040 080 5421

Kysy käytännön kokemuksia isännöinnin paikallisilta asiantuntijoilta: www.isannointiliitto.fi/paikallisetasiantuntijat

Isännöintitoimialan mielikuvatutkimuksen 2014 tulokset raporttina (pdf)

  • Valtakunnallinen tutkimus tehtiin Taloustutkimuksen kuluttajapaneelissa. Vastaajina oli 1 000 suomalaista, jotka asuvat isännöintipalvelua käyttävässä taloyhtiössä.
  • Tutkimuksen tavoitteena oli kartoittaa mielipiteitä isännöintitoimialasta, isännöinnistä sekä taloyhtiön hallinnosta.

Hyvä isännöinti kannattaa.

www.isannointiliitto.fi
www.kotitalolehti.fi
www.pihaparlamentti.fi

Julkaistu: 13.2.2014 10:47