Etusivu > Ajankohtaista > Taloyhtiön suuntaviivat selvillä

Suuntaviivat selvillä

As Oy Rannan hallitus selvitti, mitä asukkaat taloyhtiön pidolta toivovat. Kärkeen nousivat turvallisuus ja asunnon arvon säilyminen.

Asunto Oy Rannan hyvin hoidetun näköisen taloyhtiön asiat ovat pian entistä paremmalla tolalla, sillä sen strategian laadinta on loppusuoralla. Hallituksen puheenjohtaja Rami Laaksonen kertoo, ettei prosessi tullut maksamaan taloyhtiölle senttiäkään. Isännöitsijä Seppo Kuvajalle Isännöinti Kuvaja Ky:stä oli tarjottu mahdollisuutta teettää johonkin taloyhtiöönsä strategia. Taustalla oli konsulttiyritys Tulosto Oy:n vetämä, EU-rahoitusta saanut hanke.

Tulosto teki osakkaille, vuokralaisille ja liiketilojen käyttäjille kyselyn taloyhtiön nyky- ja tavoitetilasta. Lisäksi yritys muun muassa haastatteli hallitusta ja auttoi kartoittamaan taloyhtiötä kohtaavia uhkia ja mahdollisuuksia sekä sen vahvuuksia ja heikkouksia. Näiden tietojen pohjalta yritys auttoi isännöitsijää ja hallitusta laatimaan suuntaviivat strategialuonnosta varten. Strategia on tarkoitus vahvistaa kevään 2014 yhtiökokouksessa.

Turvallisuus tärkeää

Käyttäjäkyselyssä nousi esiin, että osakkaat haluavat säilyttää taloyhtiön arvon ja että turvallisuus on heille tärkeä asia. Laaksonen ja hallituksen jäsen Harri Oksanen arvelevat turvallisuudentarpeen korostuvan, koska taloyhtiön asukkaiden keski-ikä on korkea.
Laaksonen ja Oksanen ovat tyytyväisiä strategiaprosessiin.
- Nyt kun taloyhtiön johtamisen suuntaviivat ovat paperilla, niillä on aiempaa suurempi painoarvo, Oksanen pohtii.

Seppo Kuvaja toteaa, että strategia voi nostaa asunnon myyntiarvoa, sillä se selventää ostajalle, miten taloyhtiötä pidetään. Tulosto Oy:n Harri Hildén muistuttaa, että asunto on keskivertosuomalaisen suurin sijoitus. Silti useimmat asunnonomistajat eivät mieti, miten sijoituksen arvo säilyisi.
- Strategia on yksi työkalu saada selville taloyhtiön osakkaiden tahtotila: halutaanko taloyhtiön arvon nousevan, säilyvän vai annetaanko sen mennä.

Minna Suihkonen

Lue koko juttu 6.3. ilmestyvästä Kotitalo-lehdestä (2/2014). Lehti tarjoaa selkeitä ratkaisuja taloyhtiöönne.

Julkaistu: 27.2.2014