Etusivu > Ajankohtaista > Isännöintiliitto: Hyvästä isännöinnistä kannattaa maksaa

Tiedote 12.3.2014

Isännöintiliitto: Hyvästä isännöinnistä kannattaa maksaa

Kiinteistöliitto nosti tutkimuksessaan esille isännöinnin hinnan ja laadun. Tutkimuksen mukaan isännöinnin peruspalkkio ei ole noussut kolmessa vuodessa juuri lainkaan, ja samaan aikaan palvelun laatu sakkaa. - Hinta ja laatu kulkevat käsi kädessä. Toimivasta isännöintipalvelusta täytyy maksaa sille kuuluva hinta, Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä sanoo.

Kiinteistöjen ikä sekä asukkaiden ja lain tuomat vaatimukset ovat lisänneet merkittävästi isännöinnin palvelutaakkaa. - Venyvien ja vanuvien isännöintisopimusten takia isännöintiyritykset ovat joutuneet ottamaan lisääntyneet vaatimukset yrityksen piikkiin. Hyvä, että Kiinteistöliitto on huomannut tämän, sillä tilanne ei voi jatkua samaan malliin, Heikkilä sanoo.

Kiinteistöliiton tutkimuksen mukaan taloyhtiöt haluavat jatkossakin maksaa isännöintipalvelusta kuukausihintaa, jossa ei kiinnitetä huomiota palvelun määrään tai laatuun. Tällä menetelmällä osa asiakkaista saa isännöitsijän tärkeää aikaa 15 tuntia viikossa, toiset eivät välttämättä lainkaan. - Ammattitaitoisen isännöinnin merkitys kasvaa jatkuvasti, joten taloyhtiöiden hallitusten ei kannata tyytyä huonoon isännöintipalveluun. Väitän, että tämä panostus maksaa itsensä takaisin monin verroin, Heikkilä toteaa.

Taloyhtiöt ovat keskenään erilaisia: osa haluaa hankkia vain isännöinnin peruspalvelut, toiset tahtovat kehittää ja rakentaa kestävää kiinteistönpitokulttuuria. - On oikeudenmukaista, että se, joka käyttää ja kuluttaa, saa myös maksaa, Heikkilä summaa.

Hae lisätietoa:

Isännöintiliitto, toimitusjohtaja Tero Heikkilä, p. 040 016 0342, @teroheikkila

Isännöintiliiton Pihaparlamentti-blogi

Hyvä isännöinti kannattaa.

www.isannointiliitto.fi
www.kotitalolehti.fi
www.pihaparlamentti.fi

Julkaistu: 12.3.2014 08:29