Etusivu > Ajankohtaista > Isännöintiliitto: Taloyhtiöiden strategiatyötä tuettava avustuksilla

Tiedote 13.3.2014

Isännöintiliitto: Taloyhtiöiden strategiatyötä tuettava avustuksilla

Asunto- ja viestintäministeri Pia Viitasen asettama remonttiryhmä on pohtinut keinoja lähiöiden korjaamiseen ja viihtyisyyden parantamiseen. - Tehokkain ja yksinkertaisin tapa saada aikaan muutoksia on kannustaa taloyhtiöiden hallituksia strategiatyöhön. Strategiatyön tekemistä on tuettava, jotta omaisuudesta voidaan pitää parempaa huolta tulevaisuudessa, Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä linjaa.

Asuntojen hinnat laskevat ja myyntiajat ovat pitkiä. Pitkällä tähtäimellä tilanne johtaa omaisuuden eriytyvään arvoon ja kehitykseen. - Asunnot, jotka sijaitsevat hyvin ja pitkäjänteisesti hoidetuissa kiinteistöissä, erottuvat edukseen. Hyvissä taloyhtiöissä kauppa käy entiseen malliin, Heikkilä toteaa.

Isännöinnin ja taloyhtiön hallituksen tulee aktivoida osakkaita pohtimaan yhdessä omaisuuden tulevaisuutta ja sen hoidon periaatteita. - Konkreettisia tuloksia saadaan kuitenkin aikaan vasta selkeistä linjauksista ja yhteisesti määritellyistä tavoitteista, Heikkilä huomauttaa.

Hyvä kulttuuri taloyhtiöissä tukee muun muassa yhteisöllisyyttä ja päätöksentekokykyä. - Isännöintiliitto onkin esittänyt, että taloyhtiöiden strategiatyötä tuettaisiin siihen myönnettävillä avustuksilla. Lisäksi korjausrakentamisen avustuksiin sidottaisiin ehto, että tukea myönnettäisiin vain strategiatyön tehneille taloyhtiöille, Heikkilä sanoo.

Hae lisätietoa:

Isännöintiliitto, toimitusjohtaja Tero Heikkilä, p. 040 016 0342, @teroheikkila

Isännöintiliiton Pihaparlamentti-blogi

Hyvä isännöinti kannattaa.

www.isannointiliitto.fi
www.kotitalolehti.fi
www.pihaparlamentti.fi

Julkaistu: 13.3.2014 08:43