Etusivu > Ajankohtaista > Isännöintiliitto: Isännöitsijä todettiin syyttömäksi Tampereen lumiturmaan

Tiedote 15.4.2014

Isännöintiliitto: Isännöitsijä todettiin syyttömäksi Tampereen lumiturmaan

Maaliskuussa 2012 jalkakäytävällä kävellyt nainen menehtyi Tampereella, kun kerrostalon katolta putosi jäätä hänen päähänsä. Turun hovioikeus käsitteli tapausta 12.3. ja on nyt antanut tuomionsa. Isännöitsijä ja taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja todettiin syyttömiksi kuolemantuottamukseen. - Hovioikeus teki ainoan oikean ratkaisun. Tuomio oli myös hyvin perusteltu, Isännöintiliiton lakiasiantuntija, OTM Marina Furuhjelm sanoo.

Taloyhtiön hallituksen on huolehdittava, että taloyhtiön pihalla on turvallista liikkua. Turun hovioikeus katsoi, että onnettomuus oli yllätyksellinen. - Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja ja isännöitsijä eivät toimineet huolimattomasti. Näyttöä lumenpudotuksen riittämättömyydestä ei ollut, ja vaarasta oli tiedotettu asianmukaisesti puomeilla ja varoitusnauhoilla, Furuhjelm toteaa.

Tampereella kattolumien tarkkailu, varoituksen järjestäminen katu- ja piha-alueelle sekä lumenpudotustarpeesta ilmoittaminen oli siirretty huoltoyritykselle. Taloyhtiön johdon eli hallituksen ja isännöinnin vastuulla on varmistaa, että sopimuskumppani noudattaa sopimusehtoja. - Käytännössä isännöinti sopii huolto- ja lumenpudotusyrityksen kanssa, miten ja kuinka usein lumityöt tehdään sekä kattolumia tarkkaillaan ja pudotetaan, Furuhjelm sanoo.

Turun hovioikeus muutti käräjäoikeuden aiemmin antaman tuomion lopputuloksen. Ratkaisu ei ole vielä lainvoimainen ja Korkein oikeus voi antaa siihen muutoksenhakuluvan. Muutosta ratkaisuun voi hakea ja valituksen tehdä 10.6.2014 saakka.

Kysy lisätietoa (tilläggsinformation även på svenska):

Isännöintiliitto, lakiasiantuntija, OTM Marina Furuhjelm, p. 050 597 5976

Hyvä isännöinti kannattaa.

www.isannointiliitto.fi
www.kotitalolehti.fi
www.pihaparlamentti.fi

Julkaistu: 15.4.2014 09:59