Etusivu > Ajankohtaista > Isännöintiliitto: Laadukkaasta isännöintipalvelusta maksettava enemmän

Tiedote 15.4.2014

Isännöintiliitto: Laadukkaasta isännöintipalvelusta maksettava enemmän

Helsingin Sanomat nosti jutussaan (6.4.) esille taloyhtiöiden ongelmat: isännöinti laskuttaa töistä perustelematta, isännöitsijöiden vaihtuvuus on suurta eikä tieto kulje. - Tuomitsen yleistämisen, sillä valtaosa isännöintiyrityksistä hoitaa hommansa asiallisesti. Isännöintiyritysten on kuitenkin nostettava suoritustasoaan ja sitä kautta myös isännöinnin hintaa, jotta palvelu pysyy laadukkaana, Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä sanoo.

Kiinteistöjen ikääntyminen sekä asukkaiden ja lain tuomat vaatimukset ovat lisänneet merkittävästi isännöinnin työmäärää. - Isännöintiyritysten on huomioitava tämä hinnoittelussaan. Laadukkaasta ja toimivasta isännöintipalvelusta täytyy maksaa sille kuuluva hinta, Heikkilä toteaa.

Isännöintiyrityksen palveluja hankkivan silmissä isännöinti henkilöityy usein yhteen ihmiseen, vaikka isännöintipalvelu on todellisuudessa tiimityötä. - Isännöintiyritysten on laitettava prosessinsa kuntoon. Vaikka isännöitsijä vaihtuisi, muutos ei saa näkyä asiakkaalle, Heikkilä sanoo.

Kyselyn* mukaan lähes puolet osakkaista on sitä mieltä, ettei tärkeistä hallituksen päätöksistä ja suunnitelmista tiedoteta ajoissa. Tiedonkulun ongelmat ovatkin taloyhtiöissä valitettavan yleisiä. Isännöintiliitto haluaa tukea isännöintiyritysten viestinnän kehitystyötä ja tarjota valmiita työkaluja asiakasviestintään. - Sekä Isännöintiliiton että jäsentemme tavoitteena on, että isännöinnin asiakkaat ovat tyytyväisiä. Olemmekin koonneet yhteistyössä kahdeksan isännöintiyrityksen kanssa viestintäpaketin, joka on tarkoitus tarjota jatkossa kaikkien jäsenyritysten käyttöön, Heikkilä kertoo.

Hae lisätietoa:

Isännöintiliitto, toimitusjohtaja Tero Heikkilä, p. 040 016 0342, @teroheikkila

Asumisen hyötytietoa Isännöintiliiton Pihaparlamentti-blogista

*Oikeusministeriön asunto-osakeyhtiölakikysely, yhteenveto kyselyn tuloksista

Hyvä isännöinti kannattaa.

www.isannointiliitto.fi
www.kotitalolehti.fi
www.pihaparlamentti.fi

Julkaistu: 15.4.2014 10:20