Etusivu > Ajankohtaista > Isännöintiliitto: Suomen paras hallitus asuu Kirkkonummella

Tiedote 22.4.2014

Isännöintiliitto: Suomen paras hallitus asuu Kirkkonummella

Isännöintiliitto halusi nostaa esiin hyvän hallitustyön merkityksen ja palkita Suomen parhaan hallituksen. Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen luovutti palkinnon 22.4. As. Oy Kirkkonummen Nymaninkujan hallitukselle. - Motivoitunut ja tehtäväänsä paneutunut hallitus turvaa hyvän asumisen puitteet, Viitanen sanoo.

Isännöintiliitto keräsi alkuvuodesta jäseniltään ehdotuksia Suomen parhaaksi taloyhtiön hallitukseksi. Kilpailun tavoitteena oli korostaa hyvän hallitustyön merkitystä ja kertoa isännöinnin ja hallituksen rooleista. - Hyvä hallitus ymmärtää roolit: isännöinti tekee työt, hallitus päättää. Hallituksen tärkeä tehtävä on myös välittää ammattilaisille omistajien tahtoa. Nämä asiat olivat voittajan vahvuuksia, Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä kehuu.

Suomen parhaaksi valittu As. Oy Kirkkonummen Nymaninkujan hallitus kantaa vastuunsa ja tekee työtään koko taloyhtiön etu mielessä. - Haluamme perehtyä asioihin. Meillä on isännöitsijän kanssa sama päämäärä toimia taloyhtiön parhaaksi, taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Mikko Malila linjaa.

Taloyhtiön strategia on iso apu taloyhtiön johtamisessa ja päätöksenteossa. Se helpottaa sekä isännöinnin että hallituksen työtä. - Taloyhtiön strategia on helpoin keino pitkän tähtäimen suunnitelmallisuuteen. Siksi Isännöintiliitto ehdotti ministeri Viitasen asettamalle Remonttiryhmälle, että strategiatyötä tuettaisiin avustuksilla. Palkitun hallituksen kotitalo on erinomainen esimerkki taloyhtiöstä, jossa tulevaisuutta on pohdittu, Heikkilä toteaa.

Taloyhtiön tulevaisuuden strategisella suunnittelemisella on vaikutusta sekä taloyhtiöiden korjauskulttuuriin että asumiseen. - Jos strategiatyöstä tulisi yleinen toimintatapa ja suunnittelu tehdään oikeaoppisesti ja yhteistyössä osakkaiden kanssa, vaikutus korjauskulttuuriin on merkittävä, Viitanen sanoo.

Hyvin ja pitkäjänteisesti hoidetussa taloyhtiössä sijaitsevat asunnot erottuvat edukseen myös asuntomarkkinoilla. - Hyvä hallitus tarkoittaa yleensä myös hyvää taloyhtiötä, sillä hallitus vastaa taloyhtiön kehittämisestä yhdessä isännöitsijän kanssa, Viitanen summaa.

Hyvä hallitus...

  • viestii aktiivisesti osakkaiden kanssa ja järjestää kaikille mahdollisuuden vaikuttaa
  • ymmärtää isännöinnin ja hallituksen väliset roolit
  • ajattelee strategisesti.

Tiesitkö?

  • Taloyhtiöiden hallituksissa vaikuttaa 300 000 suomalaista.
  • Taloyhtiön hallituksen jäsenten keski-ikä on 56 vuotta.*
  • Taloyhtiön hallituksessa ollaan mukana keskimäärin 8 vuotta.*

Hae lisätietoa:

Isännöintiliitto, toimitusjohtaja Tero Heikkilä, p. 040 016 0342, @teroheikkila

As. Oy Kirkkonummen Nymaninkuja, hallituksen puheenjohtaja Mikko Malila, p. 050 385 0185

Yhteinen tavoite taloyhtiön kehittämiseen - Näin laadimme strategian -esite

Näkökulmia asumisen arkeen Isännöintiliiton Pihaparlamentti-blogista

*Lähde: Isännöinnin asiakastyytyväisyystutkimus

Hyvä isännöinti kannattaa.

www.isannointiliitto.fi
www.kotitalolehti.fi
www.pihaparlamentti.fi

Julkaistu: 22.4.2014 12:00