Etusivu > Ajankohtaista > Valtakunnallinen harmaan talouden torjuntakampanja käynnissä

Valtakunnallinen harmaan talouden torjuntakampanja käynnissä

Tällä viikolla käynnistyy valtakunnallinen harmaan talouden torjuntakampanja. Kevään kampanja on jatkoa vuosittaiselle harmaan talouden tiedotuskampanjalle, joka aloitettiin vuonna 2012.

Nyt alkavan kampanjan tarkoituksena on viestiä etenkin nuorille harmaan talouden riskeistä. Pimeän työn edistämisen välttämiseksi Kiinteistötyönantajat muistuttavat, että lyhyestäkin työsuhteesta on hyvä tehdä kirjallinen työsopimus. Se on oikeudenmukaisen palkkauksen ja työehtojen perusta.

Toisaalta palkanmaksua myös kannattaa tarkkailla. Pimeästä työstä palkka maksetaan usein käteisenä. Suomessa palkka on maksettava pankkitilille. Palkkakuitista kannattaa myös tarkistaa, että työnantaja on maksanut lakisääteiset maksut.

Harmaa talous - musta tulevaisuus -kampanjassa viranomaiset ja sidosryhmät työskentelevät yhdessä elinkeinoelämän ja ammattijärjestöjen edustajien kanssa harmaan talouden torjumiseksi työelämässä. Kampanja on osa hallituksen harmaan talouden ja talousrikollisuuden torjunnan tehostamisohjelmaa. Kampanjan toteutuksesta vastaa Poliisihallitus.

Lue lisää aiheesta kampanjan verkkosivuilta www.mustatulevaisuus.fi

Lähde: Kiinteistötyönantajat

Julkaistu: 17.4.2014 09:06