Etusivu > Ajankohtaista > Kaupparekisterin uusi käsittelyjärjestelmä otettu käyttöön

Kaupparekisterin uusi käsittelyjärjestelmä otettu käyttöön

Kaupparekisteri-ilmoitukset käsitellään 12. toukokuuta 2014 alkaen uudessa järjestelmässä. Järjestelmämuutos ei aiheuta kaupparekisteri-ilmoitusten tekemiseen muutoksia.

PRH:n ja maistraattien käytössä oleva kaupparekisterijärjestelmä uusittiin toukokuun alussa. Uusi järjestelmä on teknisesti nykyaikaisempi ja nopeampi, ja sen ansiosta palveluita on mahdollista kehittää.

Järjestelmämuutoksen vuoksi ilmoitusten käsittely kestää toukokuussa kaupparekisterissä tavallista pitempään. Toukokuun alun aikana PRH:lle ja maistraatille tehtyjen ilmoitusten käsittely on nyt aloitettu, kun uusi järjestelmä on saatu käyttöön. Järjestelmässä saattaa kuitenkin esiintyä käyttökatkoksia ensimmäisten viikkojen aikana.

Uusien palvelujen kehittäminen

Järjestelmäuudistus on osa laajaa kokonaisuutta, josta on toteutettuna jo säätiörekisterijärjestelmä ja useita muita itsenäisiä järjestelmiä. Vuosi sitten avattua osakeyhtiön perustamispalvelua käyttää jo nyt kolmannes kaikista osakeyhtiön perustajista. Toinen paljon käytetty palvelu on Virre, jossa tehdään vuosittain 2,7 miljoonaa hakua.

Järjestelmäuudistus mahdollistaa uusien palveluiden kehittämisen, ja PRH:n tavoitteena on ottaa käyttöön syksyllä 2014 uusi sähköinen palvelu osakeyhtiöiden hallituksen, toimitusjohtajan ja muiden yhtiön edustajien tietojen ilmoittamiseen.

Katso kaupparekisteri-ilmoitusten käsittelyaikaennuste.

Lisätietoa: PRH

Julkaistu: 12.5.2014 14:49