Etusivu > Ajankohtaista > Rakentamisen uudet velvoitteet astuvat voimaan 1.7.2014

Rakentamisen uudet velvoitteet astuvat voimaan 1.7.2014

Rakennusalan verovalvontaa tehostava uusi menettely astuu voimaan heinäkuussa 2014. Uuden menettelyn myötä rakennustyötä tilaavien yritysten ja kotitalouksien on ilmoitettava työmaakohtaisia tietoja rakennusurakoista ja työmaalla työskentelevistä henkilöistä Verohallinnolle.

Heinäkuusta alkaen kerättävät tiedot täytyy ilmoittaa Verohallinnolle viimeistään 5.9. mennessä. Laaja muutos koskee kaikkia rakentamispalveluita tilaavia yrityksiä toimialasta riippumatta.

Takarajan lähestyessä Verohallinto on linjannut, että alkuvaiheessa se hyväksyy myös puutteelliset ilmoitustiedot. - Viimeistään nyt on se hetki, kun isännöintiyrityksissä tulee suunnitella, miten ilmoitusvelvollisuus saadaan toteutettua omassa yrityksessä. Kun prosessit on selkeästi määritelty, tietojen ilmoittaminen muodostuu vaivattomaksi rutiiniksi, Isännöintiliiton lakiasiantuntija, VT Jaana Sallmén toteaa.

Tiedot annetaan sähköisesti suomi.fi-palvelussa,Ilmoitin.fi-palvelussa tai oman ohjelmistosovelluksen kautta. Jatkossa tiedot kuuluu ilmoittaa kuukausittain.

Lisätietoa rakentamisilmoitusten jättämisestä löytyy Verohallinnon sivuilta: vero.fi/rakentamisilmoitukset. Isännöintiliitto on laatinut jäsentensä käyttöön uusista velvoitteista Rakentamiseen liittyvä tiedonantovelvollisuus -ohjeen, joka löytyy jäsensivuilta.

Julkaistu: 27.5.2014 11:59