Etusivu > Ajankohtaista > Asumisen peruskysymyksistä kaivataan taloyhtiöissä tietoa

Tiedote 12. 6. 2014

Asumisen peruskysymyksistä kaivataan taloyhtiöissä tietoa

Taloyhtiöiden tiedonkulussa koetaan ongelmia. Tämä selviää kaikille avoimesta verkkokeskustelusta, jossa kerätään ehdotuksia uuden asunto-osakeyhtiölain laatimisen tueksi. Parempi tiedottaminen ehkäisisi muidenkin pulmien syntymistä, väittävät verkkokeskustelijat. Isännöintiyritykset ovatkin jo lähteneet kehittämään viestintäpalveluja.

- Taloyhtiön hallituksen ja isännöinnin kannattaisi jakaa asukkaille tietoa asumisen peruskysymyksistä. Tämä ehkäisisi riitojen ja ongelmatilanteiden syntymistä. Isännöintiliitto on tuottanut runsaasti materiaalia, jonka avulla asumisen peruskysymyksistä on helppo viestiä, sanoo Isännöintiliiton lakiasiantuntija, OTM Marina Furuhjelm, joka toimii verkkokeskustelussa ohjaajana.

Ota kantaa asunto-osakeyhtiölakiin -keskustelun on toteuttanut oikeusministeriö yhteistyössä Isännöintiliiton ja muiden kiinteistöalan järjestöjen kanssa. Keskustelufoorumilla eniten ääniä on kerännyt ehdotus taloyhtiöiden sisäisen viestinnän parantamisesta. Ajatuksena on ennaltaehkäistä riitojen syntymistä taloyhtiöissä. Yksittäisistä parannusehdotuksista runsaasti suosiota on saanut myös vuokralaisten suuntaan tapahtuvan viestinnän parantaminen.

Marina Furuhjelm pitää keskustelua tärkeänä, muttei usko esiin nousseiden viestinnän ongelmien ratkeavan pelkän uuden lakipykälän turvin.

- Taloyhtiöiden hallituksilla ja isännöinnillä säilyy jatkossakin tärkeä rooli viestinnän toteuttamisessa.

Nyt järjestetty verkkokeskustelu on ensimmäinen, jossa kansalaiset otetaan mukaan lain suunnitteluun tässä laajuudessa. Keskustelu on avoinna osoitteessa www.vaikuta-asunto-osakeyhtiolakiin.fi

- On hienoa, että oikeusministeriö on lähtenyt tällaiseen keskusteluun kansalaisten kanssa, sanoo Furuhjelm.

Oikeusministeriö kerää verkkokeskustelulla tietoa asunto-osakeyhtiöiden haasteista ja ratkaisuehdotuksia koettuihin pulmiin. Keskustelulla selvitetään, mitä muutostarpeita nykyisen asunto-osakelain osalta on.

Lisätietoja:

Isännöintiliitto, lakiasiantuntija, OTM, Marina Furuhjelm, puh. 050 597 5976

Ota kantaa asunto-osakeyhtiölakiin -keskustelufoorumi: http://www.vaikuta-asunto-osakeyhtiolakiin.fi/

Verkkoartikkelit aiheesta:
Taloyhtiöiden viestinnän parantaminen ratkaisisi muitakin asunto-osakkeisiin liittyviä ongelmia
Vaikuta asunto-osakeyhtiölakiin - osallistu suureen verkkokeskusteluun

Isännöintiliiton tuottamaa tietoa asumisen peruskysymyksistä löytyy:
http://www.isannointiliitto.fi/isannointiliitto/julkaisut/

Hyvä isännöinti kannattaa.

www.isannointiliitto.fi
www.kotitalolehti.fi
www.pihaparlamentti.fi

Julkaistu: 12.6.2014 11:46