Etusivu > Ajankohtaista > Olemme SuomiAreenalla keskiviikkona 16.7.

Olemme SuomiAreenalla keskiviikkona 16.7.

Romahduttaako korjausvelka asuntojen arvon?

Miten käy asuntojen arvon, kun maamme kiinteistökanta vanhenee ja taloyhtiöiden korjausvelka kasvaa? Muun muassa tämän kysymyksen Isännöintiliitto esittää asiantuntijoille SuomiAreenan paneelissaan, 16.7. Porissa.

Suomalaisten taloyhtiöiden tulevaisuudesta keskustelevat tuolloin strategia- ja markkinointijohtaja Anu-Elina Hintsa Realia Group Oy:stä, hallituksen puheenjohtaja Matti Inha Suomen Kiinteistöliitosta, hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola Vuokraturva Oy:stä sekä kansanedustajat Antti Kaikkonen (kesk.) ja Lasse Männistö (kok.).

Suomalainen kiinteistökanta on rakennettu pääosin 1950-1980 -luvuilla ja monella taloyhtiöillä on lähivuosina edessään mittavia kunnostuksia. Maamme taloyhtiöissä muhii valtava korjausvelka.

Tilanne huolestuttaa isännöitsijöitä: Keväällä 2014 tehdyn kyselyn mukaan vain 9 % isännöitsijöistä uskoo, ettei korjausvelalla ole vaikutusta asuntojen arvoihin (Isännöintiyritysten talousbarometri 2014).

- Hyvin ja huonosti johdetut taloyhtiöt erottuvat jatkossa asuntomarkkinoilla entistä selvemmin. Isännöinnillä on tässä ratkaiseva rooli, sanoo Isännöintiliiton toimitusjohtaja ja paneelin asiantuntijajäsen Tero Heikkilä.

Taloyhtiöt tuhon tiellä - ketä kiinnostaa? -paneelissa etsitään lisää näkökulmia siihen, miten taloyhtiöt ja isännöinti voisivat selvitä uhkakuvista. Asuntomarkkinoiden lisäksi puhutaan taloyhtiöiden johtamisesta ja strategioista sekä kiinteistöjen kunnossapidosta.

Paneeli järjestetään keskiviikkona 16.7. kello 14.00 Raatihuoneen puiston Purje-lavalla, Porissa

Ilmoittaudu tapahtumaan Facebookissa!

Lisätietoja tapahtumasta SuomiAreenan sivuilta.

Julkaistu: 15.7.2014 13:52