Etusivu > Ajankohtaista > Nyt myös yritys voi olla isännöitsijä

Nyt myös yritys voi olla isännöitsijä

Vuonna 2010 säädetty lakimuutos astuu voimaan tänään 1. elokuuta 2014. Uudistuksen jälkeen laki vastaa entistä paremmin jo vallitsevaa käytäntöä, jossa isännöintipalvelun tuottaa yritys, ei yksittäinen henkilö.

Asunto-osakeyhtiö voi halutessaan valita luonnollisen henkilön sijasta rekisteröidyn yhteisön, kuten osakeyhtiön, isännöitsijäksi. Tätä tarkoittava valtioneuvoston asetus tulee voimaan 1. elokuuta 2014.

Jos isännöitsijäksi on valittu yhteisö, kaupparekisteriin ilmoitetaan isännöitsijäyhteisön lisäksi päävastuullinen isännöitsijä. Jos asunto-osakeyhtiön ja isännöintiyhteisön kesken ei sovita toisin, päävastuullisen isännöitsijän on oltava

  • isännöintiyhteisön hallituksen tai vastaavan johtoelimen jäsen
  • toimitusjohtaja tai yhteisön palveluksessa.

Asunto-osakeyhtiöiden lisäksi muutos koskee niitä osakeyhtiöitä, joihin sovelletaan asunto-osakeyhtiölakia. Tällaisia yhtiöitä ovat usein keskinäiset kiinteistöyhtiöt.

Muutos on vapaaehtoinen

Isännöintiliitto on kannattanut uudistusta lain säätämisestä asti. Muutos kuvaa entistä paremmin sitä, että isännöinti on yrityksen tuottama palvelu eikä yksittäisen henkilön suoritus.

Yrityksillä on nyt mahdollisuus valita, muuttavatko ne omia käytäntöjään. Asiakaskokemus on kuitenkin edelleen ykkönen, korostaa Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä.

- Jokainen isännöitsijä on yhä yrityksen kasvot asiakkaan silmissä. Asiakkaalle ei saa jäädä tunnetta tuuliajosta, vaikka vastuuhenkilöitä vaihdettaisiin.

Lue lisää 28. elokuuta ilmestyvästä Isännöinti-lehdestä.

Julkaistu: 1.8.2014