Etusivu > Ajankohtaista > Uusi opas selventää vuokra-asumisen pelisääntöjä

Uusi opas selventää vuokra-asumisen pelisääntöjä

Isännöintiliitto ja Suomen Vuokranantajat ry ovat julkaisseet erityisesti asunto-osakeyhtiössä asuvan vuokralaisen tiedontarpeeseen Viihdy vuokralla -oppaan. Opas sisältää selkeää tietoa vuokra-asumisesta sekä vuokralaisen ja vuokranantajan vastuunjaosta.

Taloyhtiöissä asuu kaksi miljoonaa suomalaista, joista iso osa on vuokralaisia. Asunto-osakeyhtiössä vuokralaiset jäävät kuitenkin usein ilman tietoa vuokra-asumisen pelisäännöistä ja vastuista. Epäselvää on esimerkiksi, mitkä asiat ovat vuokralaisen ja mitkä vuokranantajan vastuulla tai mitä vuokralaisen ilmoitusvelvollisuus tarkoittaa Toimivan vuokrasuhteen kannalta tiedon saaminen on kuitenkin ensiarvoisen tärkeää. Kun vuokralainen ymmärtää roolinsa, vältytään turhilta vahingoilta ja riidoilta.

Viihdy vuokralla -opas sisältää selkeää tietoa vuokra-asumisesta sekä vuokralaisen ja vuokranantajan vastuunjaosta. Oppaassa on myös ymmärrettäviä neuvoja arjen sujuvoittamiseksi. Se kertoo esimerkiksi, saako seiniin kiinnittää tauluja, mitä pitää muistaa, kun muuttaa uuteen kotiin, haluaa taloyhtiöstä autopaikan tai anoo vuokranantajalta vuokranalennusta.

Tutustu oppaaseen ja tilaa omasi

Julkaistu: 1.10.2014 07:45