Etusivu > Ajankohtaista > Kotitalo-lehti: TV-taajuuksiin muutoksia, antennit tutkittava

Kotitalo-lehti: TV-taajuuksiin muutoksia, antennit tutkittava

Digita muuttaa UHF-lähetystaajuuksia vuosina 2015-2016. Taloyhtiön antennijärjestelmä on tarkistettava sitä varten mahdollisimman pian.

Digita kertoo tiedotteessaan, että antennitelevisioverkossa siirrytään vuodesta 2017 alkaen uuteen lähetystekniikkaan, ja osa nykyisin tv-käytössä olevista taajuuksista siirretään langattomalle laajakaistalle.

Taloyhtiöissä ja julkisissa kiinteistöissä tulee varautua ajoissa, koska taajuusmuutosten vuoksi kaikkien yhteisantennijärjestelmien päävahvistimet on kanavoitava uudelleen. Joissain tapauksissa päävahvistin voidaan joutua myös uusimaan muutosten toteuttamiseksi.

Ammattilaiset apuun

Muutostöistä on syytä sopia hyvissä ajoin paikallisen antenniurakoitsijan kanssa. Samalla kannattaa tarkistuttaa, että antennijärjestelmä on kunnossa ja vastaa nykyisiä vaatimuksia. Taajuusmuutosten jälkeen taloyhtiön asukkaiden on tehtävä tv-vastaanottimien kanavahaku uudelleen.

- Joissakin taloyhtiöissä ei tarvita tekniikan uudistuksia, joissakin tarvitaan lisähankintoja. Jos muutostöitä vaaditaan, kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen, Isännöintiliiton lakiasiantuntija, VT Jaana Sallmén muistuttaa.

Digita toteuttaa taajuusmuutokset alueittain. Työt aloitetaan Pohjois-Suomesta kesällä 2015 ja saatetaan päätökseen koko Suomen osalta ennen vuoden 2016 loppua. Muutosalueista ja alueittaisesta aikataulusta Digita tiedottaa tarkemmin myöhemmin.

Yleisradion ja niin sanotut yleisen edun kanavat lähetetään rinnakkain sekä nykyisellä että uudella tekniikalla useita vuosia.

Toimitus / Kotitalo-lehti

Seuraa Kotitaloa Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa

Lähde: Kotitalo-lehti

Julkaistu: 1.10.2014 08:42