Etusivu > Ajankohtaista > Teletilojen lukitukseen uusi KTL1E-järjestelmä

Teletilojen lukitukseen uusi KTL1E-järjestelmä

Uusi lukitussuositus parantaa taloyhtiöiden tietoliikenteen turvallisuutta.

Teletilojen lukitusjärjestelmäsuositus muuttuu. Jatkossa kaikki taloyhtiöiden uudet ja saneerattavat laitetilat suositellaan sarjoittamaan aiemman KTL1-järjestelmän sijasta uudella KTL1E-järjestelmällä.

Teletiloja ovat esimerkiksi talojakamo ja muut sellaiset tilat, joissa on eri tietoliikenneyritysten toimittamia kaapelisolmuja ja laitteita. Yhteisestä järjestelmästä ovat sopineet valtakunnallisesti Yrityssuojeluyhdistys ry, Finanssialan Keskusliitto, Kiinteistöliitto, Isännöintiliitto, STUL ry, valtakunnalliset teleyritykset ja Abloy Oy.

Uusien KTL1E-avainten toimitukset alkavat 1. tammikuuta 2015. Vanhoja mekaanisia avaimia ei enää saa vuonna 2015.

Kiinteistön omistaja tai haltija vastaa teletilojen lukitusturvasta. Järjestelmä voidaan muuttaa, kun lukitusjärjestelmää muutenkin uusitaan. Uusi suositus tarkoittaa, että teletiloihin johtavan avainsäilöön jää jälki jokaisesta avauksesta. Reittiavainta ei enää tarvitse antaa ulkopuoliselle työntekijälle pysyvästi.

KTL1E-lukitusjärjestelmä helpottaa taloyhtiön ostamien palvelujen toimitusta, sillä teleyritysten edustajat pääsevät teletilaan asennus- ja huoltotoimenpiteisiin ilman, että isännöitsijän tarvitsee erikseen järjestää ovenavaus.

Lue lisää Kotitalo-lehdestä.

Lisätietoja

Julkaistu: 16.10.2014 12:58