Etusivu > Ajankohtaista > Liputtamaan lapsen oikeuksien puolesta

Liputtamaan lapsen oikeuksien puolesta 20.11.

Suomen UNICEF ja Lastensuojelun Keskusliitto ovat haastaneet isännöitsijät mukaan Liputa-kampanjaan.Isännöintiliitto on ottanut haasteen vastaan ja kannustaa taloyhtiöitä liputtamaan 20. marraskuuta. Isännöitsijät voivat ehdottaa taloyhtiöille liputtamista.

YK:n lapsen oikeuksien sopimus täyttää tänä vuonna 25 vuotta. Sopimusta juhlistetaan vuosittain lapsen oikeuksien päivänä 20.11. - Lapset ansaitsevat oman liputuspäivänsä siinä missä äidit ja isätkin. Liehuvat liput marraskuun 20. päivä lisäävät suomalaisten tietoisuutta lasten ihmisoikeuksista. Jokaisella lapsella on oikeus sekä osallistua ja vaikuttaa että leikkiä ja harrastaa, toteaa ohjelmajohtaja Hanna Heinonen Lastensuojelun Keskusliitosta.
Mitä useampi lippu liehuu saloissa ympäri Suomen lapsen oikeuksien päivänä, sitä todennäköisempää on, että sisäministeriö päättää liputuspäivän vakiinnuttamisesta ja 20.11. merkitään kalentereihin liputuspäivänä.
Ministeriö on jo määrännyt valtion virastot ja laitokset liputtamaan 20.11. ja suosittelee yleistä liputusta muillekin.
YK:n lapsen oikeuksien yleissopimus hyväksyttiin 20. marraskuuta vuonna 1989. Se on maailman laajimmin hyväksytty ihmisoikeussopimus.
Sopimus muutti lapsen oikeuden hyvään ja turvalliseen lapsuuteen pelkästä hyväntekeväisyydestä valtioita oikeudellisesti sitovaksi velvoitteeksi.
- Vaikka sopimus velvoittaa ensisijaisesti valtioita, meillä kaikilla on mahdollisuus edistää lapsen oikeuksien toteutumista. Oikeuksien pitää toteutua kaikkialla lapsen lähiympäristössä: kotona, hoidossa, koulussa, harrastuksissa, pihalla ja leikeissä, sanoo Suomen UNICEFin ohjelmajohtaja Inka Hetemäki.

Lisätietoja
Ohjelmajohtaja Inka Hetemäki, Suomen UNICEF ry, p. 040 5454 837
Viestintäkoordinaattori Janne Kettunen, Lastensuojelun Keskusliitto, p. 050 414 7654

Julkaistu: 3.11.2014 14:16