Etusivu > Ajankohtaista > Kotitalo-lehti: Tänä talvena on hyvät edellytykset pienentää energialaskua

Kotitalo-lehti: Tänä talvena on hyvät edellytykset pienentää energialaskua

Paperikoneiden alasajoissa voi olla jotain myönteistäkin: kun energiankäyttäjiä on vähemmän, energian hinta laskee. Taloyhtiöillä on hyvät mahdollisuudet pienentää energialaskujaan tänä talvena. Metsäyhtiö UPM aikoo sulkea paperikoneita Suomessa. Tämä saattaa laskea sähkön hintaa. Viime perjantaina Tilastokeskus taas kertoi, että asumisen energiankulutus on jo pienentynyt kuusi prosenttia.

UPM kertoi torstaina aikovansa säästää 150 miiljoonaa euroa vuodessa. Metsäjätti lakkauttaa kaksi paperikonetta. Säästöjen taustalla on Euroopan paperinkulutuksen jatkuva lasku ja siitä johtuva ylitarjonta. Sähköyhtiö 220 Energian johtaja Håkan Gustafsson arvioi maanantaina tiedotteessaan, että UPM:n tuotannon supistumisella on vaikutusta energian hintoihin Suomessa ensi vuonna.
- Lakkautettavien paperikoneiden vuotuinen sähkönkulutus on yhteensä noin 1,1 terawattituntia, joka vastaa noin 3,7 prosenttia Suomen teollisuuden vuotuisesta energiantarpeesta ja 1,3 prosenttia maan kokonaiskulutuksesta, Gustafsson laskee.

Lue lisää...

Julkaistu: 17.11.2014 16:13