Etusivu > Ajankohtaista > Uusi käsikirja viemärien sisäpuolisista saneerauksista

Uusi käsikirja viemäreiden sisäpuolisista saneerausmenetelmistä

SFS-käsikirja 101 Viemäreiden sisäpuoliset saneerausmenetelmät kokoaa yhteen keskeisimmät suomenkieliset saneerausstandardit, ohjemateriaalia vaatimustenmukaisuuden arviointiin sekä raportin menetelmien selvitys- ja kehittämisprojektista. Käsikirjan on tarkoitus tukea viemäreiden sisäpuolisen saneerauksen laadun kehittämistä.

Putkien sisäpuolista saneerausta verrataan yleisesti putkien uusimiseen etenkin taloudellisin argumentein. Käsikirja ohjaa huomioimaan aiempaa paremmin myös laatuseikat.

Käsikirja on tarkoitettu muun muassa kiinteistöjen omistajille sekä saneerausten suunnittelijoille, urakoitsijoille ja valvojille.

Kirjan sisältämä selvitysraportti selostaa tarvittavia tutkimuksia, suunnittelua, tilaajan ohjeita, tuotehyväksyntää, työn laadunvalvontaa sekä työn vastaanottotarkastusta. Raportissa on myös esitetty, miten sisäpuolisia viemärisaneerauksia pitäisi kehittää. Raportissa mm. todetaan, että sisäpuolisten viemärisaneerausmenetelmien pitkäaikaiskestävyydestä tarvittaisiin lisää tutkittua tietoa.

Kirjan sisältämä Vesi-Insitutuutti WANDERin raportti Viemäreiden sisäpuoliset saneerausmenetelmät
Kirjan voi ostaa SFS:n verkkokaupasta.
Julkaisijat: SFS ja Muoviteollisuus ry:n putkijaosto

Julkaistu: 18.12.2014 09:51