Etusivu > Ajankohtaista > Omatoimikaupoistakin nyt sähköinen varainsiirtoveroilmoitus

Varainsiirtoveron sähköinen ilmoittaminen laajenee

Sähköisen varainsiirtoveroilmoituksen käyttö laajenee kiinteistönvälittäjien tekemistä kaupoista omatoimisiin asuntokauppoihin. Myös uudiskohteiden varainsiirtoverosta voi nyt ilmoittaa sähköisesti.

Asunnon ostaja saa omistuksensa merkityksi taloyhtiön osakeluetteloon esittämällä vastaanottokuittauksella varustetun varainsiirtoveroilmoituksen asuntoyhteisölle, käytännössä isännöintiyritykselle.

Sähköinen varainsiirtoveroilmoitus tehdään verkkolomakkeella Suomi.fi-palvelussa. Tunnistautuminen tapahtuu joko verkkopankkitunnuksella, sähköisellä henkilökortilla tai Katso -tunnisteella. Ilmoituksella saa ilmoittaa vain yhtä huoneistoa koskevan kaupan. Sähköinen ilmoittaminen edellyttää omatoimisissa kaupoissa, että vero on suoritettu ennen ilmoituksen antamista, ellei kysymys ole ostajan verovapaasta ensiasunnon hankinnasta.

Lähetetystä ilmoituksesta asiakas saa vastaanottokuittauksen, joka sisältää ilmoituksella ilmoitetut tiedot sekä ilmoituksen vastaanottoajan ja -numeron. Tulostettu vastaanottokuittaus on todistus sähköisen varainsiirtoveroilmoituksen lähettämisestä Verohallintoon.

Kiinteistönvälittäjän välittämissä kaupoissa verkkolomakkeen toiminnallisuutta on uudistettu siten, että kiinteistönvälittäjä voi jo ennen kaupantekopäivää täyttää lomakkeen ja lähettää sen Verohallinnolle. Kiinteistönvälittäjä voi siten etukäteen ennen kaupantekopäivää tulostaa vastaanottokuittauksella varustetun varainsiirtoveroilmoituksen, joka on siten annettavissa ostajalle kaupantekotilaisuudessa.

Lisätietoja:

Verohallinnon ylitarkastaja Jarmo Mattsson, p. 020 612 3861

Verohallinnon tiedote 16.1.2015

Julkaistu: 19.1.2015 15:47