Etusivu > Ajankohtaista > Varainsiirtoveroilmoituksen tuloste riittää osakerekisteröintiin

Varainsiirtoveroilmoituksen tuloste riittää osakerekisteröintiin

Asunnon ostaja saa omistuksensa merkityksi taloyhtiön osakeluetteloon esittämällä vastaanottokuittauksella varustetun varainsiirtoveroilmoituksen asuntoyhteisölle, käytännössä isännöintiyritykselle. Kun ilmoitus on tehty sähköisesti, ilmoitusta ei tarvitse käydä leimauttamassa verotoimistossa.

Nykyään myös omatoimikaupoista voi tehdä varainsiirtoveroilmoituksen sähköisesti. Tällöin asunnon ostaja maksaa varainsiirtoveron, tunnistautuu suomi.f-palveluun, täyttää sähköisen varainsiirtoveroilmoituksen ja tulostaa siitä vastaanottokuittauksen.

Vastaanottokuittaus sisältää ilmoituksella ilmoitetut tiedot sekä ilmoituksen vastaanottoajan ja -numeron. Tulostettu vastaanottokuittaus on todistus sähköisen varainsiirtoveroilmoituksen lähettämisestä Verohallintoon. Sen esittämällä ostaja saa merkinnän osakeluetteloon, eikä erillistä leimaa verotoimistosta tarvita.

Ohesta voit ladata kuvat tulosteesta, jollainen osakkaan tulee esittää isännöintiyritykselle. Kuittisivun yläosasta on löydyttävä lomakkeen vastaanottokuittaukseen liittyvät tiedot. Ennen lomakkeen lähettämistä tai tallentamista tulostettu ilmoitus ei ole todistus siitä, että ilmoitus on tosiasiallisesti lähetetty.

Ilmoitus varainsiirtoverosta -verkkolomakkeen tulostettu kuittisivu FI (pdf)
Överlåtelseskattelserdeklaration -verkkolomakkeen tulostettu kuittisivu SVE (pdf)

Lisätietoja:

Verohallinnon ylitarkastaja Jarmo Mattsson, p. 020 612 3861

Verohallinnon tiedote 16.1.2015

Julkaistu: 27.1.2015 13:39