Etusivu > Ajankohtaista > Kotitalo-lehti: Hae avustusta hissin rakentamiseen

Kotitalo-lehti: Hae avustusta hissin rakentamiseen

ARA on julkaissut hakuohjeet kerrostalohissin rakentamisavustukselle vuodelle 2015. Avustuksessa on jatkuva hakuaika. Valtio tukee hissien rakentamista ja liikkumisesteiden poistamista 22 miljoonalla eurolla tänä vuonna.

Summasta on varattu esteettömyysavustuksiin kaksi miljoonaa euroa ja varsinaiseen hissien rakentamiseen 20 miljoonaa euroa. Avustusta remonttiin voivat hakea sellaiset kerrostaloyhtiöt, joiden porrashuoneessa ei entuudestaan ole hissiä. Uuden hissin asentaminen jo olemassa olevan tilalle katsotaan perusparannukseksi eli sitä avusteta.

Rakennuksen on oltava asuttu ympäri vuoden, mutta avustusta on mahdollista saada myös silloin, kun rakennus vasta otetaan jatkuvaan asuinkäyttöön.

Avustusta myönnetään hissin hankintaan, tarvittaviin rakennusteknisiin- ja LVIS-teknisiin töihin sekä suunnittelu- ja yleiskustannuksiin. Avustettavia toimenpiteitä voivat myös olla esteettömyyden kannalta olennaiset toimenpiteet, kuten esimerkiksi automatisoinnit ulko-oviin ja tarvittavat luiskat. ARA määrittelee kerrostaloksi vähintään kolmen asunnon rakennuksen, jossa on ainakin kaksi asuntoa päällekkäin

Lue lisää:

ARAn ohjeet ja lomakkeet

Julkaistu: 2.2.2015 10:42