Etusivu > Ajankohtaista > Urakka- ja työntekijäilmoitukset tulee tallentaa myös isännöintiyrityksen omiin järjestelmiin

Urakka- ja työntekijäilmoitukset tulee tallentaa myös isännöintiyrityksen omiin järjestelmiin

On tärkeää, että rakentamisen tiedonantovelvollisuuteen liittyvät työntekijä- ja urakkatiedot tallennetaan myös isännöintiyrityksen omiin järjestelmiin, eikä pelkästään ilmoiteta Verohallinnolle Ilmoitin.fi:n kautta.

Näin vältetään ongelmat, jotka syntyvät tilanteessa, että esimerkiksi urakka-ilmoituksen tehnyt isännöitsijä tai kiinteistösihteeri vaihtaa työpaikkaa. Tällöin kukaan muu isännöintiyrityksessä ei pääse näkemään pois lähteneen henkilön tekemiä ilmoituksia, koska Ilmoitin.fi-järjestelmään kirjaudutaan henkilökohtaisella Katso-tunnisteella. Poislähtenyt vie mukanaan Katso-tunnisteensa ja pääsyn tehtyihin ilmoituksiin.

Oma järjestelmä on tarpeen siksikin, että lain mukaan urakkatietoja tulee säilyttää yhtä kauan kuin kirjanpitoaineistoa eli 6 vuotta sen vuoden lopusta, jonka aikana tilikausi on päättynyt. Työntekijätietoja tulee samoin säilyttää 6 vuotta työmaan valmistumisvuoden päättymisestä. Ilmoitin.fi -palvelu, kuten myös Suomi.fi -palvelu, arkistoi annetut ilmoitukset vain 1,5 vuoden ajaksi.

Ilmoitin.fi on yrityksille ja yhteisöille tarkoitettu palvelu, jolla voi lähettää Verohallintoon ilmoituksia, esimerkiksi rakentamisen tiedonantovelvollisuuteen liittyviä työntekijä- ja urakkatietoja.

Julkaistu: 27.5.2015 10:41