Etusivu > Ajankohtaista > Uusi neuvontanumero tuulivoiman rakentajalle

Uusi neuvontanumero tuulivoiman rakentajalle

Valtakunnallinen tuulivoimaneuvonta auttaa suunnitteluun ja rakentamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Uusi neuvontapalvelu tarjoaa asiantuntija-apua ja neuvontaa tuulivoimaloiden suunnitteluun ja rakentamiseen liittyvissä menettely- ja sisältökysymyksissä. Valtakunnallinen palvelu on tarkoitettu esimerkiksi kunnille, maakunnan liitoille, Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksille (ELY-keskus), toiminnanharjoittajille ja kansalaisille.

Tuulivoimaneuvontaa saa puhelimitse numerosta 0295 023 044 ja sähköpostitse osoitteesta tuulivoimaneuvonta@ymparisto.fi.

Palvelun tavoite on yhtenäistää tuulivoimarakentamisen ohjausta ja auttaa tuulivoimarakentamisen edellyttämien kaavoitusratkaisujen, ympäristövaikutusten arvioinnin ja lupamenettelyjen yhteensovittamisessa.

Tuulivoimaneuvonta on sijoitettu Varsinais-Suomen ELY-keskukseen, jossa vastuuhenkilönä toimii johtava asiantuntija Kirsi Kärpijoki.

Lisätietoa löytyy verkkosivulta www.ymparisto.fi/tuulivoimaneuvonta, jonne kootaan myös vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Neuvontapalvelu toteutetaan ympäristöministeriön rahoituksella.

Lisätietoja

Johtava asiantuntija Kirsi Kärpijoki, Varsinais-Suomen Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, p. 0295 022 766, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Erityisasiantuntija Agneta Nylund, ympäristöministeriö, p. 0295 250 210, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi

Julkaistu: 4.8.2015 15:09