Etusivu > Ajankohtaista > Manpower: Tiedätkö, mitä työntekijät odottavat työltä ja työnantajilta?

Manpower: Tiedätkö, mitä työntekijät odottavat työltä ja työnantajilta?

Lomalta palaajalle elokuu on kuin uusi vuosi - työvuoden taitekohta. Toisille paluu on täynnä odotusta ja lupauksia uudesta alusta, toisille maailmanluokan ahdistuksen paikka. Esimiehelle elokuu voi tuoda mukanaan keskimääräistä enemmän paineita.

Esimiehenä tehtävänämme on pitää työyhteisön rakenteet kunnossa. Jo tämä perustehtävä pitää sisällään monia vastuita ja velvollisuuksia. Lisäksi muuttuva työelämä edellyttää esimiehiltä yhä enemmän innostavuutta, kykyä johtaa motivaatiota ja inspiraatiota. Tämä kaikki usein omien vaativien asiantuntijatöiden ohessa.

Lomalta paluu on meille esimiehillekin oivallinen tilaisuus ryhdistäytyä. Tehokkaan niskalenkin työn arkeen saamme kurkistamalla peiliin.

Yksi esimiehen tärkeimmistä tehtävistä on nimittäin omasta hyvinvoinnista ja osaamisesta huolehtiminen. Vain hyvinvoiva esimies voi onnistua johtajana.

Pätevä itsensä johtaja:
a) tunnistaa omat vahvuutensa ja heikkoutensa,
b) tietää miten omasta hyvinvoinnista pidetään huolta ja
c) osaa itse asettaa rajat omalle työlleen.

Työ ei tekemällä lopu. Sanonta pätee hyvin tämän päivän isännöitsijän ja muihin asiantuntijatehtäviin. Siksi tuo viimeinen kohta on tärkeä pitää mielessä.

Esimies, oletko innostunut ja hyvällä mielellä töiden alkaessa?

Innostunut jaksaa paremmin. Oman innostuksen vaaliminen taas vaatii itsensä johtamista. Innostus ilmenee ´työn imuna´, jota pidetään jo yhtenä uutena hyvinvoinnin mittarina. Termi on Työterveyslaitoksen kehittämä ja se tarkoittaa myönteistä tunne- ja motivaatiotilaa töissä.

Työn imussa oleva esimies on mm. tarmokas, sinnikäs vastoinkäymisissä ja kokee työnsä merkitykselliseksi. Tutkimusnäytön perusteella työn imua kokeva todennäköisesti suoriutuu työstä tuloksellisesti, on motivoitunut oppimaan ja tyytyväisempi elämään. Ja terveempi.

Omaa työn imuasi pääset testaamaan Työterveyslaitoksen sivuilla>>. Sivuilta löydät myös vinkkejä miten työyhteisössä työn imua voidaan kehittää yhdessä!

Henkilöstöön satsaaminen maksaa itsensä takaisin

´Ihmiset ovat onnellisia ja sitoutuneita työssään, kun he innostuvat tekemästään työstä ja työyhteisöstään. Silloin he ovat valmiita antamaan parasta itsestään.´ muistuttaa Mika Wilén asiantuntijayritys Manpowerista.

Jokaisen yrityksen kannattaisi varmistaa, että henkilöstön koko potentiaali saadaan käyttöön. ´Jos henkilöstö kokee, että heidän uraansa seurataan ja sitä kehitetään ja siitä keskustellaan säännöllisesti oman esimiehen kanssa, he ovat todennäköisesti sitoutuneita ja motivoituneita sekä valmiita vastaanottamaan entistä haastavampia tehtäväkokonaisuuksia tai kokonaan uusia vastuita´, Wilén muistuttaa.

Lue lisää aiheesta Manpowerin artikkelista Mitä työntekijät odottavat työelämältä ja työnantajilta. Manpower on Isännöintiliiton uusi kumppani henkilöstöpalveluissa.


Muistathan tutustua ja hyödyntää omassa henkilöstötyössäsi Isännöintiliiton jäsenpalveluun koottua HR-materiaalia. Kerro meille myös mihin henkilöstöasioihin haluaisit meiltä tai kumppaniltamme Manpowerilta ajankohtaista tietoa, malleja, vinkkejä tai uusia ajatuksia!
Ota yhteyttä virva.suikkanen@isannointiliitto.fi tai p. 050 368 8757.

Oman hyvinvoinnin lisäksi ammatillinen osaaminen on tärkeä osa työhyvinvointiamme. Olemme erityisen motivoituneita silloin kun teemme asioita, joita osaamme. Jos haasteita on osaamisemme nähden liikaa, työhyvinvointimme ja työmotivaatiotasomme laskee.

Tutustu Isännöintiliiton uuteen johtamisen verkostoon, joka kokoaa yhteen kehittämiseen suuntautuneet isännöintiyritykset ja tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden saada sparrausta isännöintiyritysten työn arjen ja kehittämisen haasteisiin.

Julkaistu: 12.8.2015 13:40