Etusivu > Ajankohtaista > Suomen paras taloyhtiön hallitus asuu Malminkartanossa Helsingissä

Suomen paras taloyhtiön hallitus asuu Malminkartanossa Helsingissä

Isännöintiliitto ja Kotitalo-lehti ovat jälleen palkinneet Suomen parhaan hallituksen. Isännöintiliiton hallituksen puheenjohtaja Ilkka Saarinen luovutti palkinnon torstai-iltana helsinkiläiselle As. Oy Toiskantie 1:lle.

Suomen paras taloyhtiön hallitus 2015, Hallituksen puheenjohtaja Juhani Ruishalme oikealla. Kuva: Juuso Noronkoski. Lataa isompi tiedosto klikkaamalla kuvaa.

- Toiskantien hallitus on poikkeuksellisen suunnitelmallinen. Se on johtanut sujuvasti vaikeita remontteja ja jopa yhden tragedian, kun yksi taloista paloi tuhopoltossa. Samalla se on kehittänyt taloyhtiötä yhteisöllisemmäksi. Yhteistyö isännöinnin kanssa on erinomaista, Saarinen sanoo.

Isännöintiliitto keräsi alkukesällä ehdotuksia Suomen parhaaksi taloyhtiön hallitukseksi. Kilpailun kriteereinä olivat tällä kertaa remonttien sujuva läpivieminen ja taloyhtiön kehittäminen. Kilpailun avulla Isännöintiliitto haluaa nostaa hyvän hallitustyön kunniaan ja tuoda esiin isännöinnin ja hallituksen rooleja: isännöinti johtaa, hallitus päättää. Hallituksen tärkeä tehtävä on myös käydä keskustelua omistajien ja asukkaiden kanssa ja välittää heidän tahtoaan ammattilaisille.

Kilpailun raadissa oli edustajat Isännöintiliitosta, Turun Puheenjohtajien klubista ja Kiinteistöliitosta. Raadin mukaan Toiskantie 1:n hallitus kantaa vastuunsa ja tekee työtään koko taloyhtiön etu mielessä.

- Hallituksessa on eri-ikäisiä ihmisiä, ja vaikuttaa, että sinne on helppo tulla jäseneksi kenen tahansa. Hallitus pysyy omassa roolissaan ja kuuntelee asiantuntijoita, valintaraadin puheenjohtaja ja Kotitalo-lehden päätoimittaja Anna Karismo kehuu.

Hyvin ja pitkäjänteisesti hoidetussa taloyhtiössä sijaitsevat asunnot erottuvat edukseen myös asuntomarkkinoilla. Hyvä hallitus tarkoittaa yleensä myös hyvää taloyhtiötä, sillä hallitus vastaa taloyhtiön kehittämisestä yhdessä isännöitsijän kanssa.

- Katsomme isännöitsijän kanssa yhdessä tulevaisuuteen ja varaudumme elinkaarikorjauksiin. Korjaushankkeet herättävät joskus närää asukkaissa, mutta perustelemalla olemme saaneet hengen pysymään hyvänä, Toiskantie 1:n hallituksen puheenjohtaja Juhani Ruishalme sanoo.

Kotitalo-lehti on suunnattu taloyhtiöiden hallitusten jäsenille ja kaikille taloyhtiöasumisesta kiinnostuneille. Lehti tilataan jo noin 14 000 taloyhtiöön. Aikakauslehtien liitto valitsi Kotitalon vuoden 2014 parhaaksi asiakaslehdeksi.

Taloyhtiöiden hallituksissa vaikuttaa yli 300 000 suomalaista. Hallitukseen kuulutaan keskimäärin kahdeksan vuotta.

Hyvä hallitus...

  • viestii aktiivisesti osakkaiden kanssa ja järjestää kaikille mahdollisuuden vaikuttaa
  • ymmärtää isännöinnin ja hallituksen väliset roolit
  • ajattelee strategisesti ja toteuttaa korjaushankkeet suunnitelmallisesti.

Lisätietoja:

Isännöintiliitto, Viestintäpäällikkö, päätoimittaja Anna Karismo, p. 040 5209714

As. Oy Toiskantie 1, Hallituksen puheenjohtaja Juhani Ruishalme, p. 045 231 4030

Julkaistu: 17.9.2015 10:54