Etusivu > Ajankohtaista > 102-lomake historiaan vuonna 2016

102-lomake historiaan vuonna 2016

Asunto-osakeyhtiöiden omistajamuutokset on tulevaisuudessa entistä helpompi ilmoittaa. Ilmoittamiseen käytetty esitäytetty 102-lomake poistuu käytöstä vuoden 2015 ilmoitusten jälkeen.

Viimeinen esitäytetty 102-lomake saapuu isännöitsijöille alkuvuodesta 2016. Sillä ilmoitetaan vuotta 2015 koskevat saannot. Ilmoittaa tarvitsee vain vastikkeettomat saannot, kuten perinnön, testamentin, lahjan tai osituksen perusteella muuttuneet omistukset.

Vuonna 2016 tapahtuvat omistajamuutokset ilmoitetaan kuukausittain osakeluetteloon merkitsemistä seuraavan kuun loppuun mennessä.

Ilmoituksen voi tehdä sähköisesti, jolloin ilmoitukseen ei liitetä saantoasiakirjoja. Ilmoituksen voi tehdä myös vanhalla paperilomakkeella, mutta Verohallinto ei enää lähetä esitäytettyä lomaketta isännöitsijöille.

Uusi menettely vähentää ilmoitettavia asioita ja jakaa ilmoitusvelvollisuuden pitkin vuotta. Tämä vähentää alkuvuoden toimistorutiinien ruuhkaa.

Isännöintiliitto auttoi Verohallintoa uudistuksessa jäsentensä kanssa. Uudistusta pohjustettiin isännöitsijöille tehdyllä kyselyllä, josta ilmeni muun muassa, että Katso-tunnisteen käyttöön Verohallinnon palveluissa kaivataan tarkennettuja ohjeita.

Verohallinnon tiedote: Isännöitsijä - ilmoittamismenettelyä helpotetaan

Julkaistu: 5.10.2015 14:54