Etusivu > Ajankohtaista > Isännöintiliitto:näillä eväillä arki toimii taloyhtiössä

Isännöintiliitto:näillä eväillä arki toimii taloyhtiössä

Isännöintiliiton, Kiinteistöliiton ja oikeusministeriön yhdessä työstämä Viestintäsuositus taloyhtiöille julkaistaan tänään Kiinteistö 2015 -messuilla Helsingin Messukeskuksessa.

Oikeusministeriön aloitteesta valmistellulla viestintäsuosituksella halutaan parantaa suomalaisten asumista ja omistamista. Ministeriön selvityksissä on käynyt selkeästi ilmi, että asukkaat ja osakkaat toivovat enemmän tietoa taloyhtiön asioista. Toimiva viestintä ehkäisee myös riitoja.

Oikeusministeriö on tehnyt hyvää työtä suomalaisen taloyhtiöasumisen eteen, kiittää Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä.

- Tiedon jakaminen ja keskustelu ovat asioita, joita toimivassa asunto-osakeyhtiössä tarvitaan. Nyt osakkaiden ääni ei tule riittävästi kuulluksi ja asukkaat janoavat lisää tietoa. Tästä on hyvä jatkaa, ja alkaa arjessa aidosti viedä näitä asioita eteenpäin.

Taloyhtiössä hallitukset ovat hyvin tietoisia yhtiön asioista, mutta he eivät aina ymmärrä, että asukkaat eivät ole, Heikkilä jatkaa.

Tänään julkistettavassa suosituksessa on 27 kohtaa, joissa otetaan kantaa tilikauden aikaisen tiedottamisen tehostamiseen taloyhtiössä. Suosituksella tavoitellaan avoimuuden ja luottamuksen lisääntymistä isännöinnin, hallituksen, osakkaiden ja asukkaiden välillä.

Viestintäsuositus taloyhtiöille

Aiheesta oikeusministeriön sivuilla

Julkaistu: 18.11.2015 08:00