Etusivu > Ajankohtaista > Isännöitsijä Anne Lummikko mukana KIRA-Akatemian voittajaryhmässä

Isännöitsijä Anne Lummikko mukana KIRA-Akatemian voittajaryhmässä

Tamperelainen isännöitsijä Anne Lummikko oli mukana ryhmässä, joka voitti KIRA-Akatemian 100 miljoonan euron liikeideakilpailun. Voittajaidea tehostaa kiinteistön kunnossapitoa.

Urban Flux -kilpailuryhmä lupaa, että palvelua käyttämällä kiinteistön ylläpito tehostuu ja kustannuksia säästyy jopa 15 prosenttia vuodessa. Tähän päästään, kun viat havaitaan nykyistä aikaisemmin ja asukkaat saadaan sitoutettua kotinsa kunnossapitoon.

Tehostus perustuu rakennusten automaattiseen tarkkailuun sensorien avulla sekä asukkaiden opastamiseen. Palvelu yhdistää esineiden internetin ja kiinteistön hoidon sekä ehdottaa käyttäjälle kodinkansion ja huoltokirjan mukaisia tehtäviä tehtäväksi.

Liikeidean tavoitteena on 100 miljoonan euron liikevaihto vuoteen 2030 mennessä. Isännöitsijä Anne Lummikko edustaa ryhmässä isännöintialaa. Mukana on myös arkkitehti, rakennusliikkeen työpäällikkö, huoltoyrityksen kiinteistösihteeri sekä vuokranantaja-asiantuntija.

Ratkaisu järjestelmien viidakkoon

Ryhmän tehtävä oli miettiä, miten elämää voisi helpottaa ja samalla luoda kannattavaa liiketoimintaa, kun ihmiset muuttavat kaupunkeihin ja elämä digitalisoituu. Lummikon mukaan ajatus lähti paremman huoltosovelluksen kehittämisestä.

- Alalla on paljon järjestelmiä, jotka eivät keskustele keskenään. Asukkaat asioivat sähköpostilla ja puhelimella, vaikka muilla elämän alueilla on jo mobiilit sovellukset käytössä, Lummikko sanoo.

Ryhmä päätti koota kiinteistön järjestelmät yhteen ja esittää ne asukkaalle ja alan muille toimijoille mobiilisovelluksessa. Urban Flux on saanut jo yhteistyötarjouksen, jonka pohjalta nyt on tarkoitus aloittaa rahoitusneuvottelut ja kehittää tuotetta eteenpäin. Seuraavaksi keskustellaan Tekesin kanssa.

Haasteena on löytää sovellukselle tekninen toteuttaja. Vaihtoehtoina on ostaa koodia tai vuokrata ohjelmisto yhteistyökumppanilta. Lisäksi tarvitaan laitekumppani, jonka sensoreilla kiinteistöjä voidaan tarkkailla.

- Nyt jos saadaan rahoitus, yhteistyökumppanit ja pilottihanke pystyyn, päästään markkinoimaan palvelua, Lummikko sanoo.

Nuorten ammattilaisten uusi perehdytysohjelma

KIRA-Akatemia on KIRA-Foorumin luoma ohjelma alan eri sektoreilla työskentelevien nuorten perehdyttämiseksi kiinteistö- ja rakentamisalan kokonaisuuteen. Akatemia on tarkoitettu toimialan nuorille ammattilaisille, joilla on alle 10 vuotta työkokemusta.

Ensimmäinen KIRA-Akatemia päättyy tammikuussa, ja seuraavia suunnitellaan. Anne Lummikko suosittelee hakemista muillekin nuorille isännöintialan ammattilaisille.

- Pääsin näkemään asioita, joita en muuten tavallisena isännöitsijänä pääsisi näkemään. Sain todella kattavan perehdytyksen koko rakennus- ja kiinteistöalaan.

Puhumattakaan uusista tuttavuuksista ja 100 miljoonan euron liikeideoista.

KIRA-akatemia 2015

Urban Flux -ryhmä palkittiin 17.11.2015 KIRA-Foorumi-tapahtumassa Finlandia-talossa. Kuvassa vasemmalta: Daniel Sazonov, Mikko Mäkelä, Emmi Iskanius, Anniina Koskela ja Anne Lummikko.

Katso Urban Flux -idean esittely videona

KIRA-Akatemia

KIRA-Foorumi

Julkaistu: 20.11.2015 12:39