Etusivu > Ajankohtaista > AVI tarkensi linjauksiaan asbestista

AVI tarkensi linjauksiaan asbestista

Aluehallintovirasto on päivittänyt työsuojelun verkkosivuilla asbestia koskevaa kysymyksiä ja vastauksia -dokumenttiaan 12.1.2017. Päivitetty versio ottaa kantaa kolmeen uuteen kysymykseen.

Tarkennetun linjauksen mukaan pelkkä laboratorioanalyysien tulosraportti ei riitä asbestikartoitukseksi. AVIn mukaan asbestikartoituksessa on paikallistettava purettavassa kohteessa oleva asbesti esimerkiksi merkitsemällä se piirustuksiin.

Toiseksi kartoituksessa on selvitettävä asbestin ja sitä sisältävien materiaalien laatu (vaalea ja sininen asbesti) ja määrä (määrä jokaisesta eri asbestimateriaalista kussakin tilassa).

Kolmanneksi kartoituksessa on selvitettävä rakenteissa olevan asbestin ja sitä sisältävien materiaalien pölyävyys niitä käsiteltäessä tai purettaessa.

- Tulkinta vastaa tähän asti sovellettua käsitystä, mutta kirjallisesti dokumentoituna ohjeistuksiin voi tietenkin suuremmalla varmuudella tukeutua, sanoo Isännöintiliiton lakiasiantuntija Tommi Leppänen.

Lisäksi asbestikartoituksen osalta on otettu kantaa turvallisuussuunnitelman ja asbestikartoituksen väliseen suhteeseen ja yleisesti AVIn työsuojelun vastuualueen mahdollisuuteen puuttua asbestikartoituksen tekemiseen.

AVI päivittää dokumenttia jatkossakin työsuojeluhallintoon tulleiden yhteydenottojen pohjalta.

Lisätietoa

Kaikki isännöinnin asbestiohjeet Isännöintiliiton jäsensivuilla (vaatii kirjautumisen yritysjäsentunnuksilla)

Kysymyksiä ja vastauksia asbestilaista -dokumentti työsuojelun verkkosivuilla

Työsuojeluhallinnon asbestisivut

Julkaistu: 27.1.2017 10:34