Etusivu > Ajankohtaista > Ratkaiseva isännöitsijä 2009 Tuomo Saarijärvi: "Korjauksissa katse pitkälle tulevaisuuteen"

Ratkaiseva isännöitsijä 2009 Tuomo Saarijärvi: "Korjauksissa katse pitkälle tulevaisuuteen"

Tiedote 8.10.2009

Isännöitsijä Tuomo Saarijärvi Lahdesta pokkasi ratkaiseva isännöitsijä 2009 -palkinnon Kiinteistömessuilla 8.10.2009. Saarijärven palkitsemisen perusteina olivat toiminnan tavoitteellisuus ja kyky nähdä uusia mahdollisuuksia. Saarijärvi on vienyt isännöimiinsä taloyhtiöihin ennakkoluulotonta ja asiakaslähtöistä remonttiajattelua.

- Saarijärvi on pyrkinyt rohkeasti muuttamaan vanhoja toimintatapoja peruskorjauksissa. Hän on saanut kiitosta tavoitteellisuudesta, palveluasenteesta ja innokkuudesta niin asiakkailta, yhteistyökumppaneilta kuin kollegoiltaankin, tiivistää Isännöintiliiton puheenjohtaja Mikko Peltokorpi valinnan perusteita.

Saarijärvi on muun muassa tarttunut rohkeasti tulevaisuuden energiaratkaisuihin. Eräässä Saarijärven isännöimässä kerrostalossa toteutettiin mittava energiaremontti. Vanha öljylämmitteinen kerrostalo muutettiin maalämmöllä toimivaksi. Ennen lämmitysjärjestelmän muutosta uusittiin ikkunat, jotta hyöty lämmitysjärjestelmän tuomasta säästöstä olisi mahdollisimman suuri.

Toisessa kerrostalokohteessa putkiremonttiin kytkettiin Saarijärven aloitteesta mahdollisuus uusia keittiöt helposti yhteistilauksena. Yhtiökokouksessa oli jo hankesuunnittelusta päätettäessä osakkaiden nähtävillä esitys uusista keittiöistä havainnekuvineen ja hintoineen. Keittiön hinta tukkutilauksena oli huomattavasti edullisempi kuin erikseen toteutettuna. Osakkaat ovat keittiöihin tyytyväisiä ja heille jäi putkisaneerauksesta jotain konkreettista: uusi, upea keittiö ja vielä edullisesti.

- On osattava asettua asiakkaan puolelle, jotta voi nähdä, mitä eri vaihtoehdoilla todella saa. Asukkaiden on myös annettava vaikuttaa ja heidän yksilölliset tarpeensa tulee huomioida, kuten tehtiin keittiöiden uusimisen yhteydessä, Saarijärvi pohtii.

Tänä vuonna ratkaiseva isännöitsijä -palkinnon teemana oli tavoitteellisuus. Saarijärvi korostaa, että huolellisesti suunniteltu on puoliksi tehty. - Korjauksissa pitää olla katse pitkälle tulevaisuuteen ja täytyy aina pohtia, kannattaako investointi ja miten se vaikuttaa asukkaiden asumisviihtyvyyteen. On tavoiteltava niin hyvää lopputulosta kuin vain mahdollista.

Isännöintiliiton tutkimusten mukaan korjaushankkeisiin ryhdytään usein vasta silloin, kun on pakko eli aivan liian myöhään. Taloyhtiön tavoitetilan määrittely ja korjausten ennakointi ovat avainasemassa kiinteistöomaisuuden hoidossa. Tavoitteellisuuteen patistetaan myös uudessa asunto-osakeyhtiölaissa: kaikkien taloyhtiöiden tulee jatkossa tehdä vähintään viisivuotinen korjausohjelma.

Isännöintiliiton Ratkaiseva isännöitsijä 2009 -palkinto julkistettiin Kiinteistömessuilla 8.10.2009. Aiemmin on julkistettu Ratkaiseva isännöintiteko ja Ratkaiseva elämäntyö -palkinnot syyskuussa Isännöintipäivillä Tampereella.

Lisätiedot

Ratkaiseva isännöitsijä 2009 Tuomo Saarijärvi
puh. 0207 438 578

Puheenjohtaja Mikko Peltokorpi
Suomen Isännöintiliitto ry
puh. 050 5232 500

Isännöintiliitto

Isännöintiliitto on isännöintitoimialan ainoa edustaja. Järjestöön kuuluu 232 isännöintiyritystä ja 22 yhdistystä. Yhteensä liitossa on mukana yli 2/3 Suomen isännöinnistä. Isännöintiliiton jäsenet hoitavat noin 40 000 taloyhtiön isännöintiä.

www.isannointiliitto.fi

Julkaistu: 8.10.2009 10:00