Etusivu > Ajankohtaista > Isännöintiliitto: remontti-ilmoitus kannattaa tehdä kuukautta ennen remontin aloitusta

Isännöintiliitto: remontti-ilmoitus kannattaa tehdä kuukautta ennen remontin aloitusta

Tiedote 2.11.2010

Uuden asunto-osakeyhtiölain mukaan remontti-ilmoituksen kohtuullinen käsittelyaika on enintään kuukausi, loma-aikoina enintään kaksi kuukautta. - Remonttia ei saa aloittaa ennen kuin ilmoitus on käsitelty ja taloyhtiö on antanut luvan, joten ilmoitukset kannattaa tehdä ajoissa, korostaa Isännöintiliiton lakimies Marina Furuhjelm.

Isännöintiliitto muistuttaa, että huoneistoremonttien ilmoitukset on taloyhtiössä käsiteltävä viivytyksettä. Hyvin toimivassa taloyhtiössä ilmoitukset käsitellään normaalisti näitä suosituksia nopeammin ja osakkaille myös tiedotetaan toimintatavoista. - Isännöintiliitto suosittelee, että remontoijalle kerrotaan ilmoituksen jättämisen jälkeen, miten asian käsittely etenee ja milloin lopullinen vastaus on odotettavissa, Furuhjelm kertoo.

Remontti-ilmoituksen käsittelylle ei voi asettaa tarkkoja aikarajoja, koska ilmoituksen käsittely riippuu työn sisällöstä ja laajuudesta. Isännöitsijällä ja hallituksella on oltava riittävä aika arvioida huoneistossa tehtävän remontin vaikutuksia. - Pienet ja yksinkertaiset remontit voidaan käsitellä nopeammin, suurempien ja monimutkaisten käsittely kestää kauemmin, Furuhjelm konkretisoi.

Taloyhtiön hallitus sopii isännöintiyrityksen kanssa siitä, miten ilmoitukset käsitellään. Useimmiten isännöitsijä käsittelee muutostyöilmoitukset. Käsittelyaika pitenee, mikäli asia pitää käsitellä hallituksessa, koska hallituksen kokouksia ei välttämättä pidetä joka kuukausi. Rakennuslupaa vaativat korjaukset on kuitenkin aina käsiteltävä hallituksessa. Tällainen remontti on esimerkiksi kosteiden tilojen laajennus.

Lisätiedot

Isännöintiliitto

Lakimies Marina Furuhjelm, puh. 050 5975 976

Toimitusjohtaja Tero Heikkilä, puh. 0400 160 342

Isännöintiliitto työskentelee isännöinnin tunnettuuden ja arvostuksen parantamiseksi. Kehitämme isännöintiä ja koko kiinteistöalaa yhdessä jäsenten, asiakkaiden ja palveluntarjoajien kanssa.

Isännöintiliitossa on mukana 300 isännöintiyritystä ja 22 yhdistystä. Tämä on yli 2/3 Suomen isännöinnistä ja kattaa 40 000 taloyhtiötä, joissa asuu yhteensä yli miljoona suomalaista.

www.isannointiliitto.fi
www.kotitalolehti.fi

Julkaistu: 2.11.2010 08:39